tisdag 2 oktober 2007

Bröstvärmare


Påbörjat: ca 2006-11-20
Avslutat: 2007-01-25
Mönster: Eget
Storlek: Min, dvs ca 75 G
Garn: Drops Alpaca färg 6790 (jeansblå)
Garnåtgång: 35g
Stickor: Am 5 (mina älskade Denise-stickor)
Masktäthet: 22 m 44 v rätstickning = 10 cm

Kommentarer:
Så här var det: Vilda Bebin föddes i november 2006. Jag ammade henne. När man börjar amma får man tokont i brösten och det enda som lindrar är värme. Då börjar man sticka bröstvärmare i det varmaste restgarn som finns till hands, nämligen alpacka. Efter några dagar lugnar allt ner sig. Då gör det inte lika ont att sticka längre, men samtidigt har ju incitamentet för plagget nästan försvunnit. Stickningen går ganska långsamt till dess att man får mjölkstockning. Det gör tokont och det enda som hjälper är värme, osv, osv. Slutligen blev plagget klart, ett par veckor innan jag sattes på antibiotika för galopperande mjölkstockning och bröstböld. Sällan har ett så udda plagg älskats så.

Annars var det ett ganska roligt plagg att sticka. Det syns inte så bra, men den är alltså stickad i ett enda stycke och hoptagen med maskstygn i ryggbandet. Formen fick jag till genom förkortade varv mest hela tiden. På nära håll ser man hur stickningen byter ledd flera gånger.

Jag kan varmt rekommendera detta sticksätt när man vill ha lite mer formade plagg. Det är väldigt lätt att få till ett plagg som sitter perfekt.

Inga kommentarer: