onsdag 3 oktober 2007

Stjärnatröja



Påbörjat: Januari 2006 (garn inhandlat april 2005)
Avslutat
: 2007-02-12
Mönster
: Eget med ytmönster från Östergötlands Ullspinneri
Storlek
: Stora Kärlekens, dvs ca 3XL (övervidd 150 cm)
Garn
: Visjö
Garnåtgång
: 730 g Visjö mörkgrå och 100 g ombré grön
Garn från
: Östergötlands Ullspinneri
Stickor
: 3 & 3.5 mm
Masktäthet
: 26 m 36 v = 10 cm (slätstickning stickor 3.0 mm, fair isle 3.5 mm)
Kommentarer
: Garnet inhandlades på min födelsedagsresa till ullspinneriet. Jag och Stora Kärleken hade då varit ett par i knappt två månader. Oväntat nog blev han inspirerad av alla garnerna och la tid och engagemang på att hitta ett ytmönster han verkligen gillade. Föga anade han att han skulle vara gift och ha barn innan tröjan blev klar...

Ytmönstret kommer från Östergötlands Ullspinneri och är ett tvåfärgsmönster med aviga maskor inblandade. Lite udda men väldigt skojigt att sticka. Bakstycket är helt omönstrat, men eftersom jag är urusel på att sticka fram och tillbaka med flera färger så stickade jag framstycket som en tub med "steeks" för sidsömmar, ärmhål och halsringning. Här är en detaljbild:

Den röda randen är min virkade förstärkning av steeken innan jag klippte. Det här var mitt första projekt med steeks och mitt första större flerfärgsprojekt. Det var lite nervöst att klippa upp, men allt gick bra.

Halsringningen är istickad i den hopsydda tröjan. Och den fantastiska damen på Husqvarnabutiken hittade ett blixtlås precis i färg med det skiftande naturgrå garnet.

Minus: Lite lös nederkantsresår. Framstycket verkar något längre än bakstycket. Annars väldans stilig.

Och fortsättning följer. Stora kärleken såg till att vi kom hem med garn till en likadan tröja till mig, fast med en annan mönsterfärg. Så Stjärnakoftan blir nog nästa års följetong.

Inga kommentarer: